Jesteś tutaj: bio-uroda.pl > Kosmetyka > Nie opakowanie, a skład

Orzechy w słodyczach

Słodycze to nie jedyny deser jaki można sobie zaoferować. Należy sięgać po różnorodne produkty. Jeść różne rzeczy, które mogą być zastępstwem za ciastka, batoniki, ciasta oraz chipsy i mandarynki. Takim czymś mogą być orzechy różnego rodzaju. Jest ich na tyle dużo, że codziennie można jeść inne. Orzeszki arachidowe orzechy włoskie, brazylijskie, z dodatkami lub bez. Należy unikać solonych, ponieważ są tuczące, jednak z powodzeniem można doprawiać je w inny sposób.

Pieprz, papryka, wasabi to idealne dodatki, które sprawią, że pół szklanki orzechów dziennie stanie się dobrym deserem. Nie należy się nimi przejadać, gdyż mogą powodować ból brzucha, jednak z pewnością nie trzeba z nich rezygnować. Zawierają wiele tłuszczów dobrych dla ciała oraz poprawiają pamięć i koncentracje. Są świetną przekąską do chrupania tuż przed egzaminami, kiedy z nerwów cały czas by się coś jadło. Nie utuczą, nie zaszkodzą, a pomogą.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.